Tips & Råd

8 trinn for rå effekt

8 trinn for rå effekt - Mye vil ha mer!

Dagens vannscootere har allerede mye effekt og går absolutt mer enn bra nok. Men holder det da? Vi lever etter mottoet “mye vil ha mer” når det kommer til effekt. Selv om nyere vannscootere i dag er bygd på en svært teknisk måte for å oppnå topp effekt og samtidig klare dagens utslipp og støykrav, er det allikevel mye du kan gjøre selv for å øke  effekten. Vi går gjennom 8 trinn for rå effekt på din vannscooter!

Steg 1 – Eksoskit

Et lurt sted å starte er å få motoren din til å slippe ut avgass enklere, dette gjennomfører du med et eksoskit. Et Free Flow Exhaust Kit er veien å gå. Et eksoskit eliminerer det restriktive eksossystemet som går mellom vannkassen (waterbox) og skroget.  Eksoskitet øker effekten ved å redusere mottrykket og hindrer skadelige detonasjoner. Eksoskitet er pulverlakkert for å forhindre korrosjon og koblinger er av høy kvalitetssilikon.

Steg 2 – Waterbox

Steg 2 for effektøkning av din vannscooter er å bytte ut vannkassen; heretter kalt waterbox. Siden vi allerede er på eksossiden av motoren kan vi like gjerne bytte denne i samme slengen.  Waterbox`n er der for å hindre vann for å nå tilbake inn i motoren din hvis du lander opp ned eller bakpå. En original waterbox har normaltsett en restriktor innvendig som lar vann og eksos bevege seg i et gitt tempo. En performance waterbox er bygd opp mer effektsterkt internt for maksimal flow med større inn- og uttak og en mer optimalisert restriktor. En waterbox vil gi bedre effekt og betydelig mer moment.

Steg 3 – Powerfilter

Steg 3 er montering av et powerfilter-kit. Et powerfilter vil tilføre motoren luft kaldere, raskere og i større mengde. Det vil gi merkbar økning på både effekt og motorturtall. Et powerfilter-kit er laget med optimaliserte luftekanaler og et svært effektivt åpent luftfilter. I tillegg til den positive effektøkning er det også enkelt å montere. Ikke minst får du den fantastiske lyden av et åpent luftfilter – og det digger vi jo!

Steg 4 – Intercooler

Et intercooler upgrade kit inneholder multilags silikon slanger som ikke vil svelle under trykk som standard gummislanger gjør. Disse tåler trykk opptil 40Psi. Sterkere klemmer er også inkludert i settet. Intercooler upgrade kitet gir forbedret gassrespons og pålitelighet med dramatisk økt varme og sprengningsmotstand. Kit som er designet for kompressorer-motorer kommer i tillegg med monter blow-off-ventil. En blow-off ventil avlaster kompressoren ved å slippe ut uønsket trykk under drift uten gass. Som forlenger levertiden på komponentene til din kompressor. I neste steg i 8 trinn for rå effekt forlater vi motorrommet.

Steg 5 – Intake Grate

På steg 5 så har vi beveget seg ut fra motorrommet og lagt oss under vannscooteren. Intake Grate forbedrer inntaket av vann til impelleren betraktelig. Noe som gir økt fremdrift under alle forhold. Under norske forhold kan vi oppleve mye forskjellig vannforhold som har mye å si for opptak av vann til impeller. En Intake Grate forbedrer dette på alle måter.

Steg 7 – Pump Seal Kit

Pump seal kit forsegler alle hulrom rundt buken inn til impeller for mest effektiv bruk av jetstrålen ut. På den måten oppnår man optimal fremdrift av vannet som er tilgjengelig. Hvis du kjøper Intake Grate, kjøp også pump seal kit – penger godt brukt!

Steg 8 – Racing Impeller

Racing impellere fra Solas er råskap. Lette og sterke, og kan utføre mirakler for din vannscooter når det kommer til fremdrift og performance.

*Tuning og mapping er et kritisk punkt når det kommer til økt effekt. Om du vet hva du driver med så kan du få ut mye effekt ved å kjøpe en plug-in tuner, om du IKKE vet hva du driver med så overlat dette til en profesjonell

Da har vi vært gjennom 8 trinn for rå effekt for din vannscooter. Gjennomfører du disse trinnene vil du sitte igjen med et beist av en maskin! Men vi har også mer varer som kan øke kraft og effektivitet:

Riva Racing har mange års erfaring med performance deler til vannscooter og leverer topp kvalitet. Vi er stolte av å levere Riva Racing sin flotte produkter. Men pass på –  8 trinn for rå effekt kan fort bli til 25 trinn!

Følg oss på Facebook for daglig oppdateringer

Related Posts